(4721 S. K. m. 426) (1086 S. K. m. 91, 416)
Dava: Yukarıda tarihi, numarası, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; Dairenin 11.12.2002 gün ve 13952-13777 sayılı ilamıyla onanmasına karar verilmişti. Adı geçen Dairemiz kararının düzeltilmesi istenilmekle, evrak okundu, gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1-Temyiz ilamında yer alan açıklamalara göre sair karar düzeltme isteği yersizdir.
2-Vekalet ücretinden karar düzeltme isteğine gelince;
Davacılar miras bırakanları Mustafa ve Hüseyin yönünden kayyımlık kararının kaldırılması taleplerinden feragat etmişlerdir. Davacıların Mustafa ve Hüseyin hakkında kayyımlığın kaldırılması talebi feragat nedeniyle ret edildiğine göre kendisini vekille temsil ettiren davalı kayyım lehine vekalet ücreti takdiri gerekir. Mahkemece bu hususun nazar alınmaması doğru değildir. İlk inceleme sırasında bu yönün gözden kaçırıldığı anlaşıldığından davalının karar düzeltme talebinin vekalet ücreti yönünden kabulü ile hükmün bozulması gerekmiştir.
Sonuç: Davalının karar düzeltme isteğinin 2. bentte gösterilen sebeplerle vekalet ücreti yönünden kabulüne (HUMK md.440-442) Dairemizin 11.12.2002 tarih 2002/13952 esas 13777 karar sayılı onama kararının kaldırılarak hükmün belirtilen nedenle BOZULMASINA, davalının sair karar düzeltme isteğinin ise 1. bentteki nedenlerle REDDİNE, 13.03.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy