(4787 S. K. m. 1) (1086 S. K. m. 438)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 4787 sayılı Aile Mahkemeleri Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine dair yasanın geçici 1. maddesi Aile Mahkemesi kurulan yerlerde, bu mahkemeler faaliyete geçtiğinde yargı çevresi içerisinde ve görev alanına giren sonuçlanmamış dava ve işler yetkili ve görevli Aile Mahkemesine devredilir. hükmünü içermektedir. Dava 17.07.1995 tarihinde açılmış olup devir kararı verileceği yerde görevsizlik kararı verilip davalılara vekalet ücreti takdir edilmiş ise de; bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir. (HUMK. md. 438)
Sonuç: Temyiz edilen hükmün yukarıda açılanan nedenlerle gerekçeli karardaki mahkemenin görevsizliğine cümlesinin çıkarılarak dosyanın Aile Mahkemesine devrine cümlesinin eklenmesine gerekçeli kararın 4. bendindeki 100.000.000 TL. vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalı vekiline verilmesi cümlelerinin çıkarılarak hükmün bu şekli ile düzeltilerek ONANMASINA, oybirliği ile karar verildi. 04.03.2004 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy