(4721 S. K. m. 364)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle davalı karşı davacının altsoyu olmamasına göre davacı karşı davalı kadının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Toplanan delillerden torun davacılar açısından Türk Medeni Kanunun 364. madde koşulları oluşmuştur. Haklarında dava açılmayan diğer nafaka yükümlülerinin durumları da göz önüne alınarak çocuklar için uygun yardım nafakası takdiri gerekirken, bu davacılar açısından da davanın reddi bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç:Hükmün 2. bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, sair temyiz itirazlarının 1. bentteki nedenle REDDİNE, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine 09.02.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy