(4721 S. K. m. 176/son)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre tarafların aşağıdaki bentler kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Davalının askerlik hizmetini yaptığı, gelir ve malvarlığı olmadığı anlaşılmaktadır. Askerlik başlangıç ve bitiş tarihleri tespit edilerek bu sürenin bitiminde başlayacak şekilde nafaka takdiri gerekirken yazılı olduğu şekilde hüküm kurulması doğru değildir.
3- Davacı nafakanın gelecek yıllar içinde belirlenmesini istemiştir. Bu yönde olumlu olumsuz bir karar verilmemesi de doğru değildir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın 2 nolu bentte gösterilen sebeple davalı, 3 nolu bentte gösterilen sebeple davacı yararına BOZULMASINA, temyize konu diğer yönlerin 1 nolu bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatıranlara geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. 27.02.2006 (Pzt.) (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy