MAHKEMESİ ...A.H.(Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Babalık
Yukarıda tarihi, numarası, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; Dairenin * 13.4.2006 gün ve 20438-5419 sayılı ilamiyle* bozulmasına karar verilmişti. Sözü geçen Dairemiz kararının düzeltilmesi istenilmekle, evrak okundu, gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Tarafların kararı temiyizi üzerine dairemizin 13.4.2006 tarihli bozma ilamı ile "Hazine ve Cumhuriyet Savcılığına dava ihbar edilmeden, katılmasına imkan hazırlanmadan, gösterdiği takdirde delilleri toplanmadan eksik tahkikatla hüküm verilmesi doğru değildir" denilerek karar bozulmuştur. Ne var ki dosyanın incelenmesinden; Hazine ve Cumhuriyet Başsavcılığına mahkemenin 05.7.2005 tarihli ara kararı gereğince müzekkere yazılmak suretiyle ihbar yapıldığı, Hazine ve Cumhuriyet Savcılığının duruşmaya gelmedikleri, müdahil olmadıkları anlaşılmakla tarafların karar düzeltme taleplerinin kabulüne Dairemiz bozma kararının kaldırılmasına karar vermek gerekmiştir.
2-Tarafların temyiz itirazlarının incelenmesine gelince;
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Tarafların karar düzeltme taleplerinin Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 440-442 maddeleri gereğince 1. bentte gösterilen nedenlerle kabulüyle, Dairemizin 13.4.2006 tarihli bozma ilamının kaldırılmasına, hükmün 2. bentte gösterilen nedenlerle ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenlere yükletilmesine,peşin alınan harcın mahsubuna, oybirliğiyle karar verildi. 28.09.2006 (Salı)
Full & Egal Universal Law Academy