MAHKEMESİ :Ankara 7.Aile Mahkemesi
TARİHİ :8.6.2006
NUMARASI :1138-712
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının temyiz itirazları yersizdir.
2-Küçüğün yaşı da dikkate alındığında yatılı kalmayacak şekilde ayda bir gün ve dini bayramlarda bir gün kişisel ilişki kurulmasının uygun olacağı düşünülmeden yazılı şekilde kişisel ilişki kurulması bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Hükmün 2.bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, diğer temyiz itirazlarının 1. bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, aşağıda yazılı harcın davalıya yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna, temyiz peşin harcının yatıran davacıya geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.26.04.2007 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy