MAHKEMESİ :Gördes S.H.
TARİHİ : 03.10.2006
NUMARASI :301-376
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı, 1990 doğumlu oğlu M'nın özürlü olduğunu, sakatlık maaşı bağlanması için, oğluna vasi atanmasını istemiş, mahkemece istek reddedilmiştir.
Türk Medeni Kanununun 419/2. maddesinde, gerek duyulduğunda henüz ergin olmayanların da kısıtlanmasına karar verilebileceği, ancak bu halde kısıtlama kararının, ergin olduktan sonra sonuç doğuracağı hükme bağlanmıştır.
Manisa Ruh Sağlığı Hastanesinden verilen sağlık kurulu raporun da, küçüğe orta zeka geriliği tanısı konulmuş, bu arazın sürekli olduğu ve vesayeti gerektirdiği belirtilmiştir.Gerçekleşen bu durum karşısında davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmamıştır.
SONUÇ: Hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA oybirliğiyle karar verildi. 08.10.2007 Pzt.
Full & Egal Universal Law Academy