MAHKEMESİ :Ankara 4. Aile Mahkemesi
TARİHİ :22.11.2005
NUMARASI :423 - 1362
DAVA TÜRÜ :Velayet-Kişisel İlişki
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Taraflar 3.7.2003 tarihinde boşanmış, müşterek çocuk 17.05.1996 doğumlu Ş. F.'ın velayeti anlaşma sonucu babaya bırakılmıştır. Velayet ve şahsi ilişki düzenlenirken öncelikle küçüğün bedeni ve fikri gelişimi dikkate alınmalıdır.Taraflar anlaşmalı boşanmış olsa bile değişen koşullar karşısında velayet ve buna bağlı olarak kurulan ilişkinin değiştirilmesi imkan dahilindedir. Kesin hükümden söz edilemez.
Her hafta Cumartesi saat 10 ' dan Pazar günü saat 10 'a kadar kendisine velayet verilmeyen anne ile çocuk arasında şahsi ilişki kurulması babanın velayet görevini yerine getirmesini engelleyici niteliktedir. Yeniden kurulan kişisel ilişkide de bu kurala uyulmadığı gibi Temmuz veya Ağustos ayı boyunca infazda karışıklık yaratacak nitelikte (HUMK. md.388/son) ilişki tesisi de doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre de diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 01.06.2006 per.