MAHKEMESİ (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Taraflara 13.12.2005 tarihinde delillerini bildirmeleri için kesin mehil verilmiştir. Ancak kesin mehile uyulmamasının verilen sürede delil bildirilmemesinin sonuçları açıklanan tutanağa geçirilmemiştir. Bu nedenle mahkemece verilen mehilin Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 163 maddesinde yazılı şartları taşımadığının kabulü gerekir.
Ayrıca davacı kadın dava dilekçesinde kocasının 13.10.2005 tarihinde kendisini dövdüğünü, evden attığını, olayın polis karakoluna ve Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiğini belirtip, deliller bölümünde de Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan dosya içindeki rapor ve buradaki ifadeleri delil olarak göstermiştir.
Mahkemece davacının dava dilekçesinde gösterdiği deliller toplanmadığı gibi verilen sürede usul hükümlerine uygun düzenlenmemiştir. Açıklanan husus üzerinde durulmadan yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 12.06.2007
Full & Egal Universal Law Academy