MAHKEMESİ :Demirci Asliye Hukuk ( Aile ) Mahkemesi
TARİHİ :16.11.2005
NUMARASI :22 - 116
DAVA TÜRÜ :Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm nafaka ve vekalet ücreti yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacı kadının tüm, davalı kocanın aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı kadın boşanma davasını 9.12.2004 tarihinde geri almıştır. (HUMK. md. 185 ) Davacının müstakil açılmış bir nafaka davası da bulunmamaktadır. Mahkemece davacı kadın lehine takdir edilen tedbir nafakasının davanın geri alınma tarihi olan 9.12.2004 tarihi ile sınırlı olarak takdir edilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, tarafların sair temyiz itirazlarının l. bentte gösterilen nedenlerle ONANMASINA, aşağıda yazılı harcın davacıya yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna, temyiz peşin harcını yatıran davalıya geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 17.07.2006 pzt
12.20 YTL. İlam H.
12.20 YTL. Peşin H.
Full & Egal Universal Law Academy