MAHKEMESİ : Marmaris 1. A.H.(Aile) Mahkemesi
TARİHİ : 10.11.2005
NUMARASI : 214- 661
DAVA TÜRÜ : Katkı Bedeli (Tapu İptali -Tescil)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Toplanan delillerden kadının bir kısım ziynet eşyalarının satıldığı, davacının biçki dikiş işleri yaptığı ve buradan gelir elde ettiği geliri ile de dava konusu Çamlı köyündeki taşınmazlar alındığı anlaşılmaktadır. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 75. maddesi gereğince bozdurulan ziynetlerin cins, nitelik, miktar ve değerleri ayrı ayrı gösterilmek; çalışması karşılığı elde ettiği gelirin miktarıda belirtilmek üzere davacıya mehil verilmesi; gerektiğinde katkı bedeli yönünden bilirkişi incelemesi yaptırılarak sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.02.10.2006 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy