MAHKEMESİ :Beyoğlu 1.S.H.
TARİHİ :15.6.2005
NUMARASI :1879-971
DAVA TÜRÜ :Kayyımlığın Kaldırılması
TEMYİZ EDEN :Davalılar
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dava münhasıran kayyımlığın kaldırılmasına ilişkin olup, Hazineye husumet düşmeyeceği nazara alınmadan onun hakkındaki davanın da kabulüne karar verilmesi doğru olmamıştır.
2-Davalı kayyımın temyizine gelince;
a-#Dosyadaki yazılara ve mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına göre davalı kayyımın aşağıdaki bent kapsamı dışındakalan temyiz itirazları yersizdir.
b-Davalı Defterdarın harçtan muaf olduğu nazara alınmadan ve davacıya iadesi gereken başvurma harcı ve peşin harcın masraflar meyanında davalıdan tahsiline karar verilmesi doğru değildir.
SONUÇ: Temyiz edilen kararın 1.ve 2/b bentlerde açıklanan sebeplerle BOZULMASINA, hükmün diğer bölümlerinin ise 2/a bentte belirtilen nedenle ONANMASINA, oybirliğiyle karar verildi.18.05.2006 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy