MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacının, eşini birçok kez dövdüğü, evden kovduğu, davalının ise sürekli kocasına ve ailesine sinkaflı küfürler ettiği, boşanmaya neden olan olaylarda davacının ağır kusurlu olduğu anlaşılmaktadır. Türk Medeni Kanununun madde 166/2 koşulları oluşmuştur. Boşanmaya karar verilmesi gerekirken davanın reddi usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın açıklanan nedenle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 16.10.2006