MAHKEMESİ ...2. A.H. (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Karşılıklı Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Davacının temyiz isteğinin reddine dair olan 31.03.2006 tarihli ek karar, temyiz eden davacı vekiline 14.04.2006 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu red kararı, tebliğden itibaren yedi gün içinde temyiz edilebilir. (HUMK. 432/5)
Red kararına karşı, yedi günlük temyiz süresi 21.04.2006 (Cuma) günü mesai saati bitiminde sona ermiştir. Davacı vekili, ek karara karşı temyiz dilekçesini 24.04.2006 tarihinde vermiştir. Şu halde, ek karar süresi içinde temyiz edilmemiştir. Bu bakımdan davacı vekilinin 31.03.2006 tarihli ek karara karşı temyizinin süre aşımı nedeniyle REDDİNE,
2- Davalı- karşı davacının temyizine gelince;
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının ... a yükletilmesine,peşin alınan harcın mahsubuna, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.21.11.2006 (Salı )
Full & Egal Universal Law Academy