MAHKEMESİ :Asliye Hukuk ( Aile ) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı koca, 18.03.2004 tarihinde mahkemeye başvurarak eşinin eve dönmesi için ihtar edilmesini istemiş, istek doğrultusunda verilen ihtar kararı kadına 5.4.2004 tarihinde tebliğ edilmiş , dava ise 30.06.2004 tarihinde açılmıştır.
Davalı, dava dilekçesi ve duruşma günü usulüne uygun olarak tebliğ edildiği halde duruşmalara iştirak etmediği gibi herhangi bir cevap da vermemiştir. İstinabe yoluyla alınan ifadesinde ise boşanmayı kabul ettiğini bildirmiştir.
Davalının, dönüş için gönderilen parayla ilgili gönderiliş usulüne ve miktarına bir itirazı bulunmamaktadır. Davalı, kanuni şekillere uygun surette vaki ihtara rağmen ortak konuta dönmemiştir. Dönmemekte haklı olduğuna ilişkin bir delilde getirmemiştir. Türk Medeni Kanununun 164. maddesi koşulları oluşmuştur. İsteğin kabulü gerekirken, yazılı şeklide hüküm kurulması doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 28.11.2006
Full & Egal Universal Law Academy