MAHKEMESİ ...A.H.
DAVA TÜRÜ :Kayyımlık Kararının Kaldırılması
Yukarıda tarihi, numarası, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; Dairenin * 1.3.2007 gün ve 2168-3091 sayılı ilamiyle * onanmasına karar verilmişti. Sözü geçen Dairemiz kararının düzeltilmesi istenilmekle, evrak okundu, gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Karar düzeltme talebini inceleme görevi, Yargıtay'a ait olup, yerel mahkemenin bu konuda karar verme yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple, yerel mahkemece verilen karar düzeltme talebinin reddine dair 12.4.2007 tarihli ek kararının kaldırılmasına karar verildi.
2-Hüküm görevsizliğe ilişkindir. Görevsizlik, yetkisizlik davanın ve karşılık davanın açılmamış sayılması, hakimin reddi, davaların birleştirilmesi ve merci tayini kararları hakkında karar düzeltme talep edilemez. (HUMK.440/III-3) bu itibarle inceleme olanağı bulunmayan karar düzeltme dilekçesinin reddine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Davalının karar düzeltme dilekçesinin yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple REDDİNE oybirliğiyle karar verildi. 12.07.2007
Full & Egal Universal Law Academy