MAHKEMESİ :Akyazı A.H. (Aile) Mahkemesi
TARİHİ : 19.09.2006
NUMARASI :132-402
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Yapılan soruşturma, toplanan delillerle *davacı kocanın başka bir kadınla yaşadığı, davalı kadının da kocasına karşı etkili eylemde bulunduğu ve tarafların birbirlerine hakaret ettikleri boşanmaya neden olan olaylarda davacı koca daha ziyade kusurlu ise de; Türk Medeni Kanunun 166/2. maddesi koşularının gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md. 166/1)karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
S O N U Ç : Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 05.10.2007 Cuma
Full & Egal Universal Law Academy