MAHKEMESİ :Ödemiş l. Asliye Hukuk Mahkemesi
TARİHİ :17.10.2006
NUMARASI :Esas no:2003/646 Karar no:2006/468
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün * tebligata rağmen taraflar adına kimse gelmedi.İşin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Taraf teşkili kamu düzenine ilişkindir.
F.. ve H. İ..A.. mirasçılarından H.. ve A..’den olma 1968 doğumlu Ü..B..’ın Ödemiş l. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2002/1245 – 303 sayı ve 21.05.2002 tarihli ilamıyla mirasçı gösterildiği halde görülmekte olan davaya dahil edilerek varsa göstereceği delilleri toplanmadan eksik hasımla yargılamaya devamla hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma uyarınca sair temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.27.05.2008 sa.
Full & Egal Universal Law Academy