MAHKEMESİ :Uşak Aile Mahkemesi
TARİHİ :6.10.2006
NUMARASI :Esas no:2006/118 Karar no:2006/763
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm kusur ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Toplanan delillerden eşinin önceki evliliğinden olan ergin olmayan çocuklarına sürekli şiddet uygulayan (TMK.338/1.md.) davalı kadında evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda eşit kusurludur. Türk Medeni Kanununun 174/1. ve 2. madde koşulları oluşmamıştır. Davalının tazminat istemlerinin reddi gerekirken yazılı şekilde kabulü bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Hükmün açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 22.09.2008 (pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy