MAHKEMESİ :Uşak Aile Mahkemesi
TARİHİ :6.7.2005
NUMARASI :Esas no: 2004/919 Karar no: 2005/564
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Boşanma davası yönünden taraf delilleri toplanmış ve boşanma hükmü 23.05.2005 günü kesinleşmiştir. Ancak taraflardan katılma alacağına ilişkin delilleri sorulup gösterdikleri takdirde toplanıp değerlendirilmesi yapılmadan eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oyçokluğuyla karar verildi. 25.09.2008 Prş.
KARŞI OY YAZISI
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanması gerektiği düşüncesiyle sayın çoğunluğun bozma yönündeki görüşüne iştirak edilmemiştir.
Full & Egal Universal Law Academy