MAHKEMESİ :Silivri 2.Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :3.5.2007
NUMARASI :Esas no:2006/560 Karar no:2007/207
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava boşanmadan sonra açılan Türk Medeni Kanununun 174/1-2. maddesine dayalı maddi ve manevi tazminat ile Türk Medeni Kanununun 175. maddesine dayalı yoksulluk nafakası isteğine ilişkindir.
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle * Silivri Asliye Hukuk Mahkemesinin 2004/1207 esas, 2005/311 karar sayılı kesinleşen ilamında maddi ve manevi tazminat hakkında kurulan ret hükmünün kesin hüküm oluşturmasına göre davacının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir. (HUMK.237.m.)
2-Silivri Asliye Hukuk Mahkemesinin 2004/1207 esas sayılı dosyasının davalısı olan kadın tarafından 14.3.2005 tarihli dilekçe ile yoksulluk nafakası istenmiş, mahkemece bu konuda olumlu olumsuz bir hüküm kurulmadığından kesin hükümden söz edilemez.
Açıklanan nedenlerle, yoksulluk nafakası isteği hakkında taraf delilleri toplanıp birlikte değerlendirilerek sonucu uyarınca hüküm kurulması gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte açıklanan nedenle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerinin 1. bentte açıklanan nedenlerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 30.10.2008 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy