MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Vasi Tayini
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacı ...'ün aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-492 sayılı Harçlar Kanununun 13/b maddesi gereğince vasi tayinine yönelik davalar harçtan muaf olduğu halde davacıdan harç tahsiline karar verilmesi usul ve yasaya aykırı ise de; bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden hükmün bu yönden düzeltilerek onanması gerekmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen nedenlerle gerekçeli kararın hüküm fıkrasının 2. bendinin hüküm fıkrasından çıkarılmasına, hükmün bu kısmının düzeltilmiş şekliyle, davacının sair temyizlerinin 1. bentte gösterilen nedenlerle ONANMASINA, oybirliğiyle karar verildi. 15.11.2007 (Perş.)