MAHKEMESİ :Silifke 2. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :21.09.2006
NUMARASI :Esas no:2006/246 Karar no:2006/326
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Mahkemenin yetkisine yönelik itirazlar ilk itirazlardan olup (HUMK.md.187/2) bu husus mahkemece öncelikle ve esasa girilmeden hadise şeklinde incelenerek sonuçlandırılır.(HUMK.md.190-196) Mahkemece yapılacak iş taraflardan yetki konusunda gösterecekleri delileri toplamak ve sonucu uyarınca bir karar vermekten ibarettir.
Bu yön gözetilmeden eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm tesisi usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine,iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 10.11.2008 pzt.