MAHKEMESİ :Gaziosmanpaşa 2.Aile Mahkemesi
TARİHİ :26.7.2007
NUMARASI :Esas no:2006/723 Karar no:2007/482
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm kusur, yoksulluk nafakası ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalının maddi tazminat isteği boşanmanın eki niteliğinde (TMK.mad. 174/1) değildir. Bu konuda davalının harcı yatırılmak suretiyle usulüne uygun açılmış bir dava ya da karşı davası bulunmamaktadır. Davalının maddi tazminat isteği konusunda karar verilmesine yer olmadığına şeklinde hüküm kurulması gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ:Hükmün 2. bentte açıklanan nedenle BOZULMASINA, temyize konu diğer hususların 1. bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.24.11.2008 (pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy