MAHKEMESİ :Bağcılar l. Aile Mahkemesi
TARİHİ :17.10.2006
NUMARASI :Esas no:2006/29 Karar no:2006/1194
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 455 ve devamı maddelerinde yazılı tebliğ işlemleri yerine getirilmeden ve davalılara cevap hakkı tanınmadan evrak üzerinde yapılan inceleme ile yetinilip yazılı şekilde tavzih hükmü kurulması doğru değildir.
SONUÇ: Hükmün yukarıda gösterilen gerekçelerle BOZULMASINA, bozma sebebine göre sair temyiz itirazlarının incelenmesine şimdilik yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine,iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 26.12.2007