MAHKEMESİ :Malkara Sulh Hukuk Mahkemesi
TARİHİ :13.9.2006
NUMARASI :Esas no:2006/398 Karar no:2006/553
Davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Tevhim edilen kısa kararda mirasçıların adları ve miras payları gösterilmeyerek hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır. Kararın tevhimi Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 388. maddesine uygun değildir. Bu husus gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, bozma sebebine göre sair hususların incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 21.04.2008 (pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy