MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Karşılıklı Boşanma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Vekaletname aslının veya onanmış örneğinin her dosya için ayrı ayrı verilmesi zorunludur. (HUMK.mad.67/son) Esas dava dosyasında; davalı ... vekili Av. ... ile birleştirilen dava dosyasında davalı ... vekili Av. ...'ın vekaletnameleri dosya arasında mevcut olmadığından eklenerek gönderilmesi,
2-Temyiz başvuru harcının ve kararda gösterilen ilam harcının dörtte birinin temyiz peşin harcı olarak alınması (Harçlar K. 1 sayılı Tarife III/e bendi) zorunludur. 52.18 TL. temyiz peşin harcının alınmadığı görülmektedir. Sözü edilen noksan harcın Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 434/3. Maddesinde gösterilen usul uygulanarak temyiz edenden tahsili ile buna ilişkin makbuzun dosyaya alınmasından sonra gönderilmek üzere dava dosyasının yerel mahkemesine İADESİNE, oybirliğiyle karar verildi. 06.07.2009 (pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy