MAHKEMESİ:Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Elatmanın Önlenmesi ve Ecrimisil
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Uyuşmazlık ve hüküm kooperatifçe davacıya tahsis edilen işyeri niteliğindeki taşınmazı, boşanmadan sonra da davalının kullanmaya devam etmesinden kaynaklanan şahsi hakka dayalı elatmanın önlenmesi ve haksız kullanım nedeniyle ecrimisil isteğine ilişkin olup inceleme görevi 14. Hukuk Dairesine aittir. Bu dairece de görevsizlik kararı verildiğinden görevli dairenin belirlenmesi için dosyanın Yargıtay Hukuk Daireleri Başkanlar Kuruluna gönderilmesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Dosyanın görevli Yargıtay Hukuk Daireleri Başkanlar Kuruluna gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. 09.09.2008