MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Vasiyetnamenin İptali - Tenkis
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-#Temyiz incelemesinin duruşmalı olarak yapılabilmesi için, duruşma isteyenin tebligat giderlerini eksiksiz olarak istek sırasında vermesi gerekir. Aksi halde istek dikkate alınmaz. Açıklanan biçimde ödenen gideri yerel mahkeme dosya ile birlikte Yargıtay’a göndermek zorundadır (HUMK.m.438/1, Yazı İşleri Yönetmeliği 53/6, Yargıtay İç Yönetmeliği 96/g, 102 ).
Temyiz edenin murafaa giderini ödediği * 25.06.2008 tarih 299 sayılı tahsilat makbuzundan anlaşılmakta ise de bu giderlerin Yargıtay’a gönderilmediği Yargıtay kaleminde düzenlenen ve bir örneği dosya arasına konulan tutanakla sabittir. Dairemizce murafaanın yapılabilmesi için gerekli olan giderin eklenerek gönderilmesi,
2-Hükmü temyiz eden tarafların 492 sayılı Harçlar Kanununda ve bu kanuna ekli Yargı Harçları başlıklı 1 sayılı tarife III/e bendi gereği alınması zorunlu temyiz peşin harcını yatırdıklarına dair herhangi bir belge ve kayda rastlanamamıştır. Yatırıldı ise evrakın eklenilmesi aksi halde tarafların temyiz peşin harçlarını yatırmalarının sağlanılması gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda gösterilen noksanlar giderildikten sonra Dairemize geri çevrilmesi amacıyla dosyanın mahkemesine İADESİNE oybirliğiyle karar verildi. 13.10.2008 pzt.
Full & Egal Universal Law Academy