MAHKEMESİ :Düzce 1. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :13.05.2008
NUMARASI :Esas no: 2007/648 Karar no:2008/255
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün temyiz eden davacı ile karşı taraf vekili Av. Ö.M.geldi. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava boşanma talebine ilişkin olup aile hukukundan kaynaklanmaktadır.
4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 4/1.maddesi Türk Medeni Kanununun ikinci kitabından (TMK.md.118-395) kaynaklanan bütün davaların Aile Mahkemesinde bakılacağını, aynı yasanın 1.maddesi de; Aile Mahkemesi kurulan yerlerde bu mahkemeler faaliyet geçtiğinde yargı çevresi içerisnde ve görev alanına giren sonuçlanmamış dava ve işlerin, yetkili ve görevli aile mahkemesine devredileceği hükme bağlanmıştır.
Düzce’de karardan sonra Aile Mahkemesi kurulmuş ve 03.11.2008 tarihinde faaliyete geçmiştir.
Hüküm temyiz edildiğine göre sonuçlanmamış haldedir. 4787 sayılı Yasanın geçici 1. maddesi uyarınca dosyanın aile mahkemesine devredilmek üzere kararın bozulması gerekmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenle BOZULMASINA, bozma sebebine göre de tarafların diğer temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliğiyle karar verildi.17.12.2009