MAHKEMESİ :Hacıbektaş Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :19.6.2008
NUMARASI :Esas no:2006/90 Karar no:2008/67
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dinlenen davacı tanıklarının beyanları ve dosya kapsamına göre davalı kocanın eşine fiziki şiddet uyguladığı anlaşılmaktadır. Bu halde, taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md.166/1) karar verilecek yerde yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Davacının temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 21.12.2009
Full & Egal Universal Law Academy