MAHKEMESİ :Ankara 1.Aile Mahkemesi
TARİHİ :7.3.2007
NUMARASI :Esas no:2006/329 Karar no:2007/203
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı kadın, boşanma kararı kesinleşmeden 16.11.2007 tarihli dilekçesi ile davadan feragat etmiş ve bu dilekçe temyiz dilekçesi olarak değerlendirilerek temyiz harcı da aynı tarihte alınmıştır. Feragat beyanı yapıldığı anda kesin hükmün neticelerini doğurur.
Feragatten sonradan dönülmesi de mümkün olmadığından davacının 19.11.2007 tarihli temyizden feragati sonuca etkili değildir. Açıklanan sebeplerle davacının 16.11.2007 tarihli feragat dilekçesi uyarınca bir karar verilmek üzere hükmün bozulması gereemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen kararın açıklanan sebeplerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 18.02.2009 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy