MAHKEMESİ :Kulu Asliye Hukuk Mahkemesi
TARİHİ :27.11.2007
NUMARASI :Esas no: 2007/356 Karar no: 2007/806
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava, kayden ölü olan 25.8.1971 doğumlu K. D.’nun gerçekte sağ olduğunun tespiti ile nüfus kaydındaki “ölü” ibaresinin “sağ” olarak düzeltilmesi isteğine ilişkindir.
Dava, K.D.’nun babası A. ile annesi A.’nin miras haklarını etkileyeceğinden onların da davaya dahil edilmesi, gösterdikleri takdirde delillerinin toplanması ve hasıl olacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken eksik hasımla hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
SONUÇ. Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 13.05.2009 (Çrş.)
.
Full & Egal Universal Law Academy