MAHKEMESİ :Bursa 4.Aile Mahkemesi
TARİHİ :10.4.2008
NUMARASI :Esas no:2008/150 Karar no:2008/420
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davalı süresinde yetki itirazında bulunmuştur. Mahkemenin yetkisine yönelik itirazlar ilk itirazlardan olup (HUMK.187/2) bu husus mahkemece öncelikle ve esasa girilmeden hadise şeklinde incelenerek sonuçlandırılır. (HUMK.md.190)
Taraflara yetki itirazı ile ilgili delilleri sorulup gösterdikleri takdirde delilleri toplanıp adrese dayalı kayıt sistemi araştırması ile birlikte değerlendirilip sonucuna göre karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yetki itirazının kabulü doğru değildir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.
17.02.2009 (Salı)