MAHKEMESİ :Bakırköy 4.Aile Mahkemesi
TARİHİ :22.4.2009
NUMARASI :Esas no:2005/588 Karar no:2009/285
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün her üç dava yönünden temyizen murafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün 26.10.2010 günü duruşmalı temyiz eden S.E..vekili Av. A. K.. ve karşı taraf temyiz eden H. E.. vekili Av. H. E..geldi. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre tarafların aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalı-karşılık davacı Hasan'ın harcını yatırarak açtığı Türk Medeni Kanununun 174/1.maddesi kapsamı dışındaki tazminat talebi hakkında olumlu veya olumsuz bir hüküm kurulmaması doğru değildir.
SONUÇ:Temyiz olunan hükmün yukarıda 2 nolu bentte açıklanan nedenle BOZULMASINA, bozma nedenine göre davacı-davalının vekalet ücretine yönelik temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerin ise yukarıda 1 nolu bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, duruşma için taktir olunan 750.00 TL. vekalet ücretinin Hasan'dan alınıp Sevim'e verilmesine ve 750.00 TL. vekalet ücretinin de Sevim'den alınıp Hasan'a verilmesine, istek halinde temyiz peşin harcının yatıranlara geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 26.10.2010 (Salı)
Full & Egal Universal Law Academy