MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Nüfus Kaydının Düzeltilmesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı, nüfusta...‘ın kızlık hanesinde kayıtlıdır. Bu kayıtta baba adı... olarak gösterilmiş ise de; davacının baba yönünden soybağı belirsizdir. Davacının soybağının belirlenmesine ilişkin bir isteği de yoktur.
Davacının davasında öncelikli isteği; annesinin ... olmayıp, ...olduğunun tespiti, anne adının düzeltilmesine ilişkindir. Davacının...’in anne adlarının düzeltilmesine ilişkin talebi ilk isteğinin sübutu ve kabulü halinde incelenebilir.
Uyuşmazlık ve hüküm nüfus kayıt düzeltilmesine ilişkin olup, inceleme görevi Yargıtay 18. Hukuk Dairesine aittir.
SONUÇ: Dosyanın görevli Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Yüksek Başkanlığına gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. 15.10.2009 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy