MAHKEMESİ :Şişli 1. Aile Mahkemesi
TARİHİ :22.5.2009
NUMARASI :Esas no:2007/643 Karar no:2009/512
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden, davalının eşine dava tarihinden sonrasına da taşar şekilde sürekli olarak şiddet uyguladığı, başka kadınlarla ilişkide bulunduğu anlaşılmaktadır. Davalının, davadan sonra davacının oturduğu eve gelerek taşkın hareketlerde bulunması karşısında, davacının eşini affettiği kabul edilemez. Gerçekleşen olaylara göre, taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan bırakmayacak nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu koşullar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.10.11.2010(Çrş)
Full & Egal Universal Law Academy