MAHKEMESİ :Aksaray 1.Sulh Hukuk Mahkemesi
TARİHİ :28.11.2008
NUMARASI :Esas no:2008/792 Karar no:2008/1038
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı Medeni Kanunun 406.maddesinde yer alan savurganlık ve kötü yönetim sebeplerine de dayanmıştır. Bu madde de gösterilen sebeplerle ilgili tarafların delilleri sorulup toplanmadan eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen kararın yukarıda 2. bentte gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyiz itirazlarının yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple REDDİNE, oybirliğiyle karar verildi. 01.07.2009 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy