MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Boşanma
Yukarıda tarihi, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; * kısmen bozulmasına kısmen onanmasına dair Dairemizin * 1.12.2008 gün ve * 16604-16284 sayılı ilamiyle ilgili karar düzeltme isteminde bulunulmakla, evrak okundu, gereği düşünüldü;
1-Temyiz ilamında yer alan açıklamalara göre davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan karar düzeltme istekleri yersizdir.
2-Davalı kadının maddi tazminat isteği bulunmamaktadır. Temyiz incelemesi sırasında bu husus gözden kaçmış ve davalı yararına maddi tazminat verilmesi gerektiği yönünden de hüküm bozulmuştur. Bu nedenle bozmanın bu kısmına yönelik karar düzeltme isteğinin kabulüne, bozma ilamının 2/b bendinin kaldırılmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 440/I-4 maddesi gereğince, davacının karar düzeltme isteğinin maddi tazminat yönünden kabulüne, Dairemizin 1.12.2008 tarih 2007/16604 esas-2008/16284 karar sayılı ilamının 2 (b) bendinin ilamdan çıkarılmasına davacının diğer karar düzeltme isteklerinin yukarıda 1. bentte gösterilen nedenle REDDİNE, oybirliğiyle karar verildi. 27.04.2009 (pzt.)