MAHKEMESİ :Eskil Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :04.02.2009
NUMARASI :Esas no: 2008/111 Karar no:2008/11
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davalı, süresi içinde yetki itirazında bulunmuştur. Mahkemenin yetkisine yönelik itirazlar ilk itirazlardan olup (HUMK.md.187/2), bu husus mahkemece öncelikle ve esasa girilmeden, hadise şeklinde incelenerek sonuçlandırılır.(HUMK.md.190-196) Taraflara yetki itirazı ile ilgili delilleri sorulup gösterdikleri takdirde tüm delilleri toplanıp Merkezi Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği gereğince nüfus kayıtlarındaki adres beyan formundaki bilgilerin aksi sabit oluncaya kadar geçerli olduğu gözetilip, sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken, eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.12.05.2010 (Çrş.)