MAHKEMESİ :Lüleburgaz 2.Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
TARİHİ :28.11.2007
NUMARASI :Esas no:2006/24 Karar no:2007/451
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bentler kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Boşanmanın eki niteliğindeki maddi ve manevi tazminata (TMK.m.174/1,2), istek bulunması halinde; boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren faize hükmedilebilir. Faiz talebi olmadığı halde; davacı yararına takdir edilen manevi tazminata dava tarihinden itibaren faize hükmedilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
3-Davalının Türk Medeni Kanununun 174/2. maddesine dayalı olarak istediği manevi tazminat talebi hakkında olumlu-olumsuz bir hüküm kurulmaması da doğru değildir.
SONUÇ:Temyiz olunan kararın yukarıda 2 ve 3 nolu bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan yönlerin 1 nolu bentte açıklanan sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 16.06.2009 (Salı)