MAHKEMESİ :Mersin 3. Aile Mahkemesi
TARİHİ :22.11.2007
NUMARASI :Esas No:2007/46 Karar No:2007/1002
#Yukarıda tarihi, konusu ve tarafları gösterilen hükmün; * kısmen bozulmasına, kısmen onanmasına dair Dairemizin * 11.03.2009 gün ve * 2173 - 4354 sayılı ilamiyle ilgili karar düzeltme isteminde bulunulmakla, evrak okundu, gereği düşünüldü;
Davacı-davalının karar düzeltme isteği, yoksulluk nafakasıyla ilgili bozma kararına yöneliktir.
Mahkemece verilen karar “davalı-davacı kadının boşanma yüzünden yoksulluğa düşeceğinin gerçekleştiği belirterek, yararına uygun miktarda yoksulluk nafakası takdir edilmesi” gerektiğinden bahisle bozulmuş ise de, davalı-davacının yoksulluk nafakası talebinin bulunmadığı görülmüştür. Ne var ki ilk incelemede bu yön gözden kaçtığından hüküm yoksulluk nafakası yönünden bozulmuş olmakla, davacı-davalının karar düzeltme isteğinin kabulüne, dairemiz ilamının yoksulluk nafakasıyla ilgili bozmaya ilişkin kısmının kaldırılmasına, hükmün bu yönden de onanmasına karar verilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 440/1-4 maddesi gereğince davacı-davalının karar düzeltme isteğinin kabulüne, Dairemizin 11.03.2009 tarihli 2008/2173 esas, 2009/4354 karar sayılı ilamının 2. bendindeki bozma sebebinin ve sonuç bölümündeki “yukarıda 2. bentte gösterilen nedenlerle BOZULMASINA” ibaresinin ve bundan sonra gelen “ bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin yukarıda l. bentte” ifadesinin ilamdan çıkartılmasına, hükmün yukarıda gösterilen sebeple yoksulluk nafakası yönünden de ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz eden A. yükletilmesine,peşin alınan harcın mahsubuna oybirliğiyle karar verildi. 01.07.2009 çar.
Full & Egal Universal Law Academy