MAHKEMESİ :Üsküdar 1. Aile Mahkemesi
TARİHİ :23.10.2008
NUMARASI :Esas no: 2008/333 Karar no: 2008/563
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Mahkemenin yetkisine yönelik itirazlar ilk itirazlardan olup (HUMK. md. 187/2) bu husus mahkemece öncelikle ve esasa girilmeden hadise şeklinde incelenerek sonuçlandırılır. (HUMK. md. 190-196) Mahkemece yapılacak iş davacı ve davalının yetki konusunda gösterecekleri delilleri toplamak ve sonucu uyarınca bir karar vermekten ibarettir. Bu yön gözetilmeden eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm tesisi usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 27.05.2009 (Çrş.)
Full & Egal Universal Law Academy