MAHKEMESİ :Kadıköy 2. Aile Mahkemesi
TARİHİ :5.5.2010
NUMARASI :Esas no:2009/1071 Karar no:2010/377
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı kadının aşağıdaki bentler kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalının cevap dilekçesindeki beyanları yoksulluk nafakası istemini de kapsamaktadır. Mahkemece yapılacak iş davalıya istediği yoksulluk nafakası miktarını açıklattırmak ve sonucuna göre bir karar vermekten ibaret olup aksi düşünce ile istek hakkında olumlu-olumsuz bir karar verilmemesi doğru görülmemiştir.
3-Davalının adli yardım talebi bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemesi de doğru görülmemiştir.
4-Davacı vekili 09.03.2010 tarihli dilekçesi ile yargılama gideri ve vekalet ücreti istemediğini bildirmiş olmasına rağmen davalı aleyhine vekalet ücreti ve yargılama giderlerine hükmedilmesi de bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda 2, 3. ve 4. bentlerde gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerin yukarıda 1. bentte gösterilen sebeplerle ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 06.10.2011 (prş)
Full & Egal Universal Law Academy