MAHKEMESİ :Bursa 1. Aile Mahkemesi
TARİHİ :30.6.2010
NUMARASI :Esas no:2008/1409 Karar no:2010/1066
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm kusur, tazminatlar, nafakalar, velayet ve vekalet ücreti yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı-davacı kadının tüm, davacı-davalı kocanın aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Velayeti babaya bırakılan M. E.ye, annesinin birlikte yaşadığı şahıs tarafından cinsel tacizde bulunulduğundan bahisle Bursa 2. Çocuk Mahkemesinin 2010/398 esas sayılı dosyası ile dava açılmıştır. Mahkemece bu dosyanın getirtilip incelenmesi, velayeti anneye bırakılan N. hakkında sosyal inceleme raporu alınması ve değerlendirilip sonucuna göre karar verilmesi gerekirken bu husus nazara alınmadan N.'nin velayetinin anneye verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen nedenlerle koca lehine BOZULMASINA, bozma nedenine göre davalı-davacı kadının iştirak nafakasına yönelik temyizinin incelenmesine yer olmadığına, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerin ise yukarıda 1.bentte gösterilen nedenlerle ONANMASINA, aşağıda yazılı harcın A.’ya yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna ve 73.90 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatıran F.'ye geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 24.11.2011 (prş)
Full & Egal Universal Law Academy