MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Tanıma
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Davalıya karar 2.5.2010 tarihinde mahkeme kaleminde tebliğ edilmiştir. Tebliğ memurun adı ve soyadı tebliğ belgesinde bulunmamaktadır. Bu yön dikkate alındığında Tebligat Kanununun 23/8. maddesi uyarınca, davalıya usulüne uygun tebligat yapılmadığından, temyizin süresinde olduğu anlaşılmıştır.
2-Davalının temyizine yönelik itirazın incelenmesine gelince;
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine, peşin alınan harcın mahsubuna ve 73.90 TL. temyiz başvuru harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 16.02.2011 (Çrş)
Full & Egal Universal Law Academy