MAHKEMESİ :Sarıyer Aile Mahkemesi
TARİHİ :01.12.2010
NUMARASI :Esas no:2010/522 Karar no:2010/1354
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı tarafından açılan dava sonucunda Türk Medeni Kanununun 166/3. maddesi gereğince boşanma kararı verilmiş ise de; davacı asıl temyiz süresi içinde 03.12.2010 tarihinde davalı ile birlikte verdiği dilekçe ile davasından feragat etmiş bulunduğundan, feragat konusunda bir karar verilmek üzere kararın bozulması gerekmiştir.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.08.12.2011 (Per.)
Full & Egal Universal Law Academy