MAHKEMESİ :Antalya 1. Aile Mahkemesi
TARİHİ :11.02.2011
NUMARASI :Esas no:2011/167 Karar no:2011/529
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Boşanma kararı henüz kesinleşmeden davacı-davalı H... G...'ün 27.07.2011 tarihinde öldüğü dosyaya sunulan Antalya l. Sulh Hukuk Mahkemesinin 10.08.2011 tarihli mirasçılık belgesinden anlaşılmaktadır. Bu durumda evlilik ölümle sona ermiş, boşanma ve ayrılık davasının konusu kalmamıştır. Bu konuda bir karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan gerekçeyle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.17.10.2011 (Pzt.)
Full & Egal Universal Law Academy