MAHKEMESİ :Antalya 2. Aile Mahkemesi
TARİHİ :27.09.2011
NUMARASI :Esas no:2010/1271 Karar no:2011/1126
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm; kusur belirlemesi, nafaka ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalı kocanın aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Toplanan delillerden, davalı kocanın eşiyle ilgilenmediği ve evlilik birliğinin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmediği anlaşılmaktadır. Bu kusurlu davranışlar boşanma nedeni olmakla birlikte, davalı kadının kişilik haklarına saldırı niteliğinde kabul edilemez.Bu durumda; Türk Medeni Kanununun 174/2. maddesi koşulları gerçekleşmemiştir. Bu yön gözetilmeden davacı kadın yararına manevi tazminat takdiri isabetsiz olmuş, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. bentte gösterilen sebeple manevi tazminat yönünden BOZULMASINA, hükmün bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 19.06.2012 (Salı)
Full & Egal Universal Law Academy