MAHKEMESİ :Bakırköy 9. Aile Mahkemesi
TARİHİ :14.9.2011
NUMARASI :Esas no:2009/779 Karar no:2011/709
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm, davalı koca tarafından; kusur belirlemesi, manevi tazminat, kadın yararına verilen nafakalar ve kişisel ilişki süresi yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı kocanın aşağıdaki bentlerin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Toplanan delillerden, davalı kocanın boşanmaya neden olan kusurlu davranışı, birlik görevlerini yerine getirmemekten ibarettir. Davalının şiddet uyguladığına ilişkin tanık beyanları ise davacıdan duyuma dayalı olup, hükme esas alınamaz. Davalı kocadan kaynaklanan davacı kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eden başka bir olayın varlığı da kanıtlanamadığı halde, davacı kadın yararına manevi tazminat (TMK. m. 174/2) takdiri doğru görülmemiştir.
3-Velayeti anneye bırakılan 2001 doğumlu B.un, baba ile karşılıklı baba-çocuk ilişki ve duygusunun tatminini sağlayacak şekilde, ayın belli hafta sonları aynı şehirde yaşayan baba yanında yatılı kalmasına ve yaz tatilinde uzun süreli kalmasına olanak sağlanacak şekilde kişisel ilişki kurulması gerekirken, bu hususun nazara alınmaması da doğru olmamıştır.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda 2 ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, hükmün temyize konu diğer bölümlerinin ise yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 28.06.2012 (Prş.)
Full & Egal Universal Law Academy